Rebarborový koláč s drobenkou

16.06.2024

Milí přátelé, léto je tu a zahrady pomalu vydávají své poklady. A teď v červnu přišla řada na rebarboru.

Před časem mi kamarádka dala ochutnat něco, co úplně přepsalo moje zkušenosti s rebarborou :D Zkusila jsem koláč replikovat podle nasdíleného receptu a světe div se, povedlo se. Mňamézní vláčná buchtička pro krásná letní rána i dny...

Chcete to taky zkusit? Jdeme na to, připravte si:

400 g čerstvé rebarbory
100 g cukru

Na těsto:

125 g másla
125 g cukru
3 vejce
160 g hladké mouky
50 g tvarohu z vaničky
20 ml mléka

Drobenka:

60 g cukru
95 g másla (ztuhlého)
125 g hladké mouky

POSTUP:

Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zasypte 100g cukru a nechte odstát.

Zatím si připravte těsto. Nejdříve utřete máslo, cukr a vejce. Přidejte mouku a nakonec tvaroh a mléko. Vše dobře promíchejte.

Pak drobenku. Rukou utřeme máslo a mouku, nakonec přidáme cukr.

Na vymazanou a vysypanou dortovou formu nalejeme těsto. Pak přidáme okapanou rebarboru a nakonec zasypeme drobenkou. Pokud si chcete dopřát, nasypte na drobenku ještě mandlové lupínky. Já jsem je nepoužila.

Pečeme zakryté alobalem na 180 st.C cca hodinu a půl dozlatova.

Dobrou chuť :)